keskiviikko 7. elokuuta 2019

Voihan papana!

Kaninhoidollista ihanuutta mahtuu kuluvaan kesään hieman turhankin paljon.

Juhannusviikosta heinäkuun alkuun painittiin ummetuksen kanssa.

Kanin suolisto toimii periaatteella, että pitää syödä jotta papanoi. Syömättömyys lopettaa papanoinnin, samaten papanoimattomuus lopettaa syömisen. Vuorokausi syömättä tai papanoimatta on hälyttävää. Asian vakavuuden ymmärtää ehkä parhaiten kanin nukutuksen ohjeistuksista. Kani saa syödä nukutukseen asti ja syöminen pitäisi aloittaa mahdollisimman pian heräämisen jälkeen.

Likan pitkä karva on ennenkin aiheuttanut ongelmia kevään suuressa karvanvaihdossa. Turkin leikkaus hyvissä ajoin estäisi pahimmat ongelmat, josko sen nyt oppisi.

Isot papanat ovat melko hyviä, pienet ihan hirveitä 

Eläinlääkärillä käytiin hieman apuja ja kipulääkettä hakemassa. Tukiruokinnan aloitus oli hyvin lähellä, mutta onneksi on kesä ja voikukkaa.

Ongelmainen päätähti karvoinen

Ja vähän vähemmillä karvoilla

Kun Likan papanointi saatiin kuntoon, vietettiin pari viikkoa ilman häiriöitä.

Sitten Öpi aivasti. Kanin ei pitäisi aivastella kuin satunnaisesti. Öpi aivasteli useamman kerran päivässä, aivastukset olivat kaiken lisäksi räkäisiä. Jälleen lääkärireissu.

Diagnoosi oli ylähengitysteiden bakteeritulehdus. Nyt on 14 päivän  antibioottikuuri puolivälissä ja yhä pärskitään jonkin verran. Toivottavasti pärskintä loppuisi pian, ettei tarvitsisi mennä uudestaan klinikalle käymään.

"Ei me mitään sairastella"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti